Xοιρινό με αγκινάρες

Υλικά για 4 άτομα: 
350 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο 500 γρ. αγκινάρες από κονσέρβα, ή κατεψυγμένες, κομμένες 2 κρεμμύδια, κομμένα 25 γρ. ελαιόλαδο 150 ml κρέμα γάλακτος light μαϊντανό λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση:Σωτάρετε στο τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

Βάζετε το χοιρινό και συνεχίζετε να σωτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τις αγκινάρες και τις αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Pίχνετε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζεται για άλλο 1 λεπτό ώσπου να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε το χοιρινό ζεστό.
Γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε Βιταμίνη C, Φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
 
 
Κάθε μερίδα αποδίδει περίπου 300 θερμίδες.
 
 
Πηγή: Η συνταγή είναι από το βιβλίο «52 Συνταγές Υγείας – Πλήρης Διατροφή Για Γερό Οργανισμό» του Μάνου Καζαμία.
Pin It