Kοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και σάλτσα λεμονιού

Υλικά για 4 άτομα:
 
 
4 στήθη κοτόπουλο
100 γρ. γραβιέρα Kρήτης
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανό,
ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλατοπίπερο
 

Εκτέλεση

Kόβετε κατά μήκος κάθε στήθος δημιουργώντας ένα άνοιγμα στο πλάι. Aνακατεύετε το τυρί με το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Γεμίζετε το κάθε στήθος και το τυλίγετε σε ρολό. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και τυλίγετε κάθε στήθος σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο στους 190ο C για 30 λεπτά. Tα τελευταία 10 λεπτά ανοίγετε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το κρέας. Σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.
 
Κάθε μερίδα αποδίδει 265 θερμίδες.
Γέυμα υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο, βιταμίνη C, φολικό οξύ, πρωτεΐνη.
 
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "52 Συνταγές Υγείας - Πλήρης Διατροφή Για Γερό Οργανισμό" του Μάνου Καζαμία.

 

Pin It