Παγωτό μπανάνα... χωρίς καθόλου λιπαρά!

Παγωτό μπανάνα... χωρίς καθόλου λιπαρά!

 

Συστατικά

  • 4 μπανάνες
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2-4 σταγονες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο

Εκτέλεση Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι να οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Τυλίγουμε με μεμβράνη. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες. Μολις είναι έτοιμες τις χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια. Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι.

Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο εαν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες. Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη! Tip Το παγωτό μας μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα όπως φράουλα, απλά θα πρέπει να καταναλωθεί την ίδια στιγμή γιατί δεν μπορεί να ξαναμπεί κατάψυξη. Γενικά να θυμάστε ότι η μπανάνα είναι ο βασιλιάς των παγωτών!!!

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη  

Pin It