Τυροπιτάκια κουρού

τυροπιτάκια κουρού Συστατικά

 

  • 350 γρ. γιαούρτι
  • 400 γρ. ηλιέλαιο
  • 830 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
  • άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • σουσάμι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
  • Ζύμωνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα βερίκοκο), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
  • Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι τριμμεή φέτα και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους για 15-20 λεπτα.
 
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη πιπεριά και γαλοπούλα ή ζαμπόν για περισσότερη ποικιλία!!!
 
πηγή:http://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/tyropitakia-koyroy-db2111ff-d587-4a2e-bb1b-837ccbdae18f τελευταία προβολή 30/06/2015 4:52
Pin It