Τορτίγια με κοτόπουλο και σαλάτα coleslaw

tortilla ΥΛΙΚΑ : Για το κοτόπουλο
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σουμάκ
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορους
  • 4 πίτες ολικής άλεσης
Για τη σαλάτα coleslaw
  • 200 γρ. λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. καρότα, λεπτοκομμένα
  • 2 σέλερι, μόνο τα κλωνάρια του, λεπτοκομμένα
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο, λεπτοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • λίγο τσίλι
  • λίγο σουμάκ

   

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λωρίδες, κατά μήκος.
  • Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν ωραίο χρώμα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί, σουμάκ και μαραθόσπορους.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα μας από το τηγάνι και τα βάζουμε στο ταψί με το σουμάκ και τους μαραθόσπορους. Γυρνάμε τα φιλέτα με μία τσιμπίδα ώστε να πάει παντού το μείγμα των αρωματικών.
  • Ψήνουμε για 7 λεπτά.
Για τη σαλάτα
  • Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, λεπτοκόβουμε τα λαχανικά μας (λάχανο, κρεμμύδι, καρότα, σέλερι και μήλο) και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με ξύδι. Τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγουν τα υγρά τους και να τα κάνουμε τουρσί.
  • Βάζουμε μέσα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το γιαούρτι τα υγρά από τα λαχανικά μας.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σουμάκ και λίγα φύλλα δυόσμου.
  • Παίρνουμε τις πίτες μας, απλώνουμε στη μέσα λίγη σαλάτα και βάζουμε κοτόπουλο.
  • Διπλώνουμε τις πίτες μας πρώτα και σερβίρουμε.
 Η  συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη
akispetretzikis.com
Pin It