Σούπα με πράσο και πατάτες

 

Yλικά:

  • 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά
 και προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, το ζωμό, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.

Extra Tip: Συνοδεύουμε με κρουτόν, λίγο τυρί, φρεσκοκομμένο μαϊντανό!!!

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Pin It