Σουπιές Κρασάτες και Κάτι Παραπάνω!

Σουπιές Κρασάτες & Κάτι Παραπάνω!

Υλικά

  • 4 σουπιές ( 200-250 γρ. ανά τεμάχιο)
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ μανιτάρια
  • 30ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας γραβιέρα
  • λίγο μελάνι από τις σουπιές
  • 150ml κρέμα γάλακτος 15%:
  • 30ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις σουπιές από το δέρμα και τα εντόσθια. Τις ανοίγουμε στη μέση και τις διατηρούμε στο ψυγείο. Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κομμένο πράσο. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια και το μάραθο. Σβήνουμε τη σάλτσα με το κρασί και το αφήνουμε για λίγο ακόμη αφού εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζουμε το ζωμό στο μπλέντερ και τον περνάμε από λεπτό σουρωτήρι – σίτα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε γρήγορα.  Αλάτι και πιπέρι ρίχνουμε μόνο αν θέλουμε. Ψήνουμε τις σουπιές στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψί, και προσθέτουμε λίγο μελάνι. Ανακατεύουμε να πάει το μελάνι παντού. Σερβίρουμε τις σουπιές με σάλτσα από επάνω. Ευχαριστούμε θερμά τη μαμά Ντόρα για τη συνταγή της.

Pin It