Σοκολατάκια με δημητριακά και ξηρούς καρπούς

Σοκολατάκια με δημητριακά και ξηρούς καρπούς

Συνταγή για σοκολατάκια έτοιμα σε 15 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το βιβλίο «Η Δίαιτα των Ειδικών» Χρόνος ετοιμασίας 15΄ Κομμάτια 12-20

Υλικά:

  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • (ψίχα καθαρισμένη)
  • 2 κ.σ. δημητριακά (νιφάδες ρυζιού με σιτάρι ολικής άλεσης)

Εκτέλεση: 1. Ψήνουμε τα καθαρισμένα αμύγδαλα σε μικρό ταψί στους 200oC για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. 2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη σοκολάτα τα αμύγδαλα, τα δημητριακά και τις σταφίδες. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να καλυφθούν από τη σοκολάτα όλα τα υλικά. 3. Ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να γίνει σκληρή η σοκολάτα. 4. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε αεροστεγές κουτί.

Διατροφικό Σχόλιο Ιδανική λύση για εκείνες τις στιγμές που δεν μπορούμε να αποφύγουμε το συναισθηματικό φαγητό. Το κάθε ένα έχει μόνο 95 θερμίδες, προσφέροντας ταυτόχρονα τα πολύτιμα συστατικά που περιέχονται στην κακαόμαζα και έχουν κάνει τη σοκολάτα τόσο διάσημη. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Απολαύστε τα υπεύθυνα! GDAs σοκολατάκια (συνταγή για 15 σοκολατάκια) Κάθε σοκολατάκι περιέχει:

  • Θερμίδες 95 (5%)
  • Σάκχαρα 4g (4%)
  • Λίπος 6g (9%)
  • Κορεσμένα Λιπαρά 3g (15%)
  • Νάτριο 2mg (0%)

 

Pin It