Σήμερα φτιάχνουμε Ψωμί του Τοστ!!!!

Συστατικά:

  • 475 γρ. νερό
  • 135 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. μαγιά ξερή
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3-4 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας μας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο ψωμί!!!! δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο... και αν αγοράσετε ξανά από το φούρνο ελάτε πέστε το μας. Υγιεινή συνταγή γιατί γίνεται με ελαιόλαδο χωρίς κανένα συντηρητικό. Τρομερά εύκολη και γρήγορη, μπορεί να γίνει χωρίς καν μίξερ.  
  • Το μόνο στο οποίο πρέπει να δώσουμε βάση είναι η φόρμα που θα το ψήσουμε.
  • Χρειαζόμαστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10Χ35 εκ. Αν έχετε κάποια λίγο μεγαλύτερη είναι μια χαρά αλλά αν η φόρμα σας είναι μικρότερη τότε μπορεί να ξεχειλίσει η ζύμη.
  • Γι' αυτό προτείνω, στην περίπτωση αυτή,  να μοιράσετε τη ζύμη στα δύο και να κάνετε δυο μικρότερα ψωμιά αντί για ένα μεγάλο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το προσθέτουμε σιγά σιγά. Στο μίξερ με το γάντζο ή στο χέρι ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και αν δεν ξεκολάει από τα τοιχώματα του μίξερ προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά αλεύρι και το χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα.
  • Βάζουμε τη ζύμη κατευθείαν από το μίξερ όσο ακόμα μπορούμε να το πιάσουμε στην λαδωμένη φόρμα. Τυλίγουμε τη φόρμα με μεμβράνη και όταν η ζύμη φτάσει στο επίπεδο της μεμβράνης την αφαιρούμε και βάζουμε τη φόρμα κατευθείαν στο φούρνο.
  •  Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Καλό είναι να το βάλουμε έπειτα στο ψυγείο και να το διατηρούμε εκεί για να μπορεί και να κόβεται πιο εύκολα.
Tip
Θέλει καλό ζύμωμα... η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική! Επειδή όλα τα αλεύρια δεν είναι ίδια πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί άνετα να πάρει μέχρι και 50-60 γραμμάρια αλεύρι παραπάνω... Πιο καλό αποτέλεσμα έχετε με αλεύρι δυνατό δηλαδή σκλήρό... ή μπορείτε να βάλετε μέιγμα για όλες τις χρήσεις με σκληρό. Προσοχή όμως στην ποσότητα...
 
πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/pswmi-toy-tost-47d17877-42e0-4e41-a739-6ee208175bae
Pin It