Πατάτες "ακορντεόν" με ζωμό λαχανικών.

Πατάτες "ακορντεόν" με ζωμό λαχανικών

Υλικά για 4 άτομα:

10  πατάτες μέτριες

3 φλιτζ. ζωμό από λαχανικά φρέσκα

Αλάτι

Κόκκινο πιπέρι καυτερό

Εκτέλεση: Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Ακουμπήστε τις  πατάτες σε ξύλο κοπής και κόψτε τις σε ισόπαχες ,λεπτές φέτες, χωρίς να φτάσετε το μαχαίρι μέχρι κάτω για να μη χωρίσουν οιφέτες μεταξύ τους. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ με την άκοπη πλευρά προς τα κάτω, προσθέστε το ζωμό από τα λαχανικά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για λεπτά περίπου.   Η συνταγή είναι απο το βιβλίο "200 Νηστίσημες Συνταγές " της Σοφίας Σκουρά. Εκδόσεις Φυτράκη Α.Ε,  Copyright 2014: Β Ανατύπωση για την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο.  

Pin It