Παπαρδέλες µε σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο

papardeles-me-ntomata-kai-anthoturo

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό τριμμένες ντομάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα βασιλικός αποξηραμένος
  • 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. Παπαρδέλες
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος LIGHT
  • λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος

  Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (ντομάτες, λάδι, σκόρδο και μυρωδικά) να βράσουν για 10΄. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο που το έχουμε λιώσει με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά   Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Pin It