Ούζο - Γαρίδες και Σκόρδο... Μεσόγειος!

Υλικά

  • 1½ κιλό γαρίδες (μεγάλες)
  • 300 γρ φέτα χαμηλή σε λιπαρά.
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100 ml ούζο
  • 1 φλιτζ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Καθαρίζουμε πολύ καλά τις γαρίδες και τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό το οποίο κρατάμε για να χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε τις γαρίδες στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις χρυσίσουν ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο ούζο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό από τις γαρίδες. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει έως ότου δέσει. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη τρίβουμε μέσα τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τα αφήνουμε να βράσει για περίπου 5’ λεπτά ακόμη . Ρίχνουμε το υπόλοιπο ούζο και το μαϊντανό και το αφήνουμε επάνω στην κλειστή εστία να εξατμιστεί το αλκοόλ! Σερβίρετε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Ευχαριστούμε θερμά τη μαμά Βασιλική για τη συνταγή της!

Pin It