Νηστίσιμα Ζυμαρικά Με Ντοματίνια, Σκόρδο & Βασιλικό

Υλικά: 

1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας, προτείνουμε σπαγγέτι Νο10 που είναι πολύ λεπτά. 1/2 φλιτζ ελαιόλαδο2  σκελίδες σκόρδο (μεγάλες) 2  σκελίδες σκόρδο (μεγάλες) 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού 1/2 κιλό ντοματίνια Αλάτι  - Πιπέρι Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση: Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αν θέλετε ελάχιστο λάδι και ανακατέψτε συχνά για να μην κολλήσουν. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα ρίξτε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς το τεμαχισμένο σκόρδο. Τεμαχίστε τα ντοματίνια και προσθέστε τα μαζί με ελάχιστο αλάτι. Χαμηλώστε θερμοκρασία και προσθέστε περίπου μισό φλιτζάνι νερό, απο εκείνο που βράζουν τα μακαρόνια.  Αφήστε τη σάλτσα να δέσει.  Λίγο πριν το τέλος προσθέστε τα σουρωμένα ζυμαρικά και αφήστε να απορροφήσουν ζωμό από τη σάλτσα. Προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Είναι σημαντικό τα ζυμαρικά να μην έχουν βράσει πολύ όταν τα προσθέτετε στη σάλτσα, ώστε να παραμείνουν "al dente" και να μην αλλοιώθει ή γεύση τους.  Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.   Ευχαριστούμε πολύ τη μαμά Ντόρα για τη συνταγή της.    

Pin It