Μεσογειακή Ψαρόσουπα Με Πετρόψαρα

Μεσογειακή, Συνταγές, Ψαρόσουπα

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • ½ κιλό πετρόψαρα
  • ½ κιλό σκορπίνες
  • ½ κιλό καπόνια
  • 4 πατάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 2 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι

  Εκτέλεση Καθαρίζουμε, πλένουμε, αλατίζουμε τα ψάρια και αφήνουμε να στραγγίξουν.. Σε κατσαρόλα βράζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν αυτά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα ψάρια, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε και αφήνουμε την κακαβιά να τελειώσει στη θερμοκρασία της. Σερβίρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και το ζωμό ξεχωριστά.   *Από το βιβλίο της Λίλας Καραποστόλη «Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου» - See more at: http://www.fnl-guide.com/gr/el/recipes/sindages-kakavia/#sthash.j9XvNBa2.dpuf

Pin It