Μακαρονάδα με ψητές ντομάτες, σκόρδο και ρόκα

Υλικά

  • 600γρ. μικρές, σφιχτές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 2κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • ½ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • Τυρί πεκορίνο
  • 1 ματσάκι ρόκα

Εκτέλεση Ζεστός φούρνος στους 220 υποδέχεται τις ντομάτες: κομμένες στα δύο, είναι απλωμένες σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, αρωματισμένες με μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε γύρω στη μισή ώρα, μέχρι να σκάσει λίγο η φλούδα τους. Δίπλα τους στο ίδιο σκεύος έχουμε βάλει τα σκόρδα: ολόκληρα τα κεφάλια, μόνο λίγο έχουμε κόψει τις άκρες, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Στα 20’ τα βγάζουμε. Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο που το έχουμε κάνει πουρέ και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά, ώστε τα αρώματά τους να μπλεχτούν ωραία. Εντομεταξύ έχουμε βράσει τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 1-2’ λιγότερο από ότι λέει ή συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Από πάνω κόβουμε με τα χέρια τη ρόκα και τρίβουμε το πεκορίνο. Προσθέτουμε  πιπέρι κατά βούληση.   Η συνταγή είναι από το βιβλίο « Η μακαρονάδα της Πέμπτης»

Pin It