Πασχαλινά Τσουρέκια

πασχαλινά τσουρέκια Δύσκολο να πετύχουν αλλά με τη συνταγή αυτή δεν θα σας προβληματίσουν. Θέλει μαστοριά η ζύμη για τα τσουρέκια αλλά γίνονται τόσο μα τόσο νόστιμα. Βάλτε ένα στοίχημα με τον εαυτό σας και δοκιμάστε τα!

Υλικά: Υλικά για μείγμα 1  

  • 120 γραμμάρια Νερό
  • 120 γραμμάρια μαγιά φρέσκια

  Υλικά για μείγμα 2  

  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 260 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 γραμμάρια μαχλέπι τριμμένο
  • 2 γραμμάρια μαστίχα
  • 1 Βανίλια σκόνη
  • 1 Πορτοκάλι ξύσμα

  Υλικά για μείγμα 3  

  • 2 γραμμάρια Αλάτι
  • 200 γραμμάρια Αυγά
  • 200 γραμμάρια Γάλα
  • 1000 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση: 1. Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος 1 και τα βάζω στην άκρη. 2. Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος 2 με μόνο 60 γρ. ζάχαρη σε ένα μπλέντερ. 3. Ανακατεύω σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέτω το μείγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέτω τα αυγά και το γάλα. 4. Ανακατεύω άλλα 2 λεπτά και βγάζω το σύρμα από το μίξερ και βάζω τον γάντζο. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και κοιτάω το μείγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώνω την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέτω σιγά σιγά τη μαργαρίνη μέχρι που να απορροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη. 5. Ελέγχω εάν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και βλέπω εάν χρειάζεται και άλλο αλεύρι. 6. Αφήνω σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί ( περίπου 1 ώρα) γυρνάω από την άλλη και περιμένω να ξαναδιπλασιαστεί περίπου άλλα 30 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθω πλεξούδες βάζω σε ένα ταψάκι, αφήνω να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήνω στους 150 βαθμούς, 50 – 60 λεπτά αφού αλλοίψω πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσω με αμύγδαλα Tips Πολύ ζύμωμα για να κάνει κορδόνια το τσουρέκι.   Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη  

Pin It