Κοτόπουλο με ρεβύθια

Κοτόπουλο με ρεβύθια

Ποίος είπε ότι η διατροφή είναι βαρέτη υπόθεση ; Να μια νόστιμη συντάγη που θα σας γεμίσει ενέργεια και νοστιμία!!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μπούτια κοτόπουλο με το δέρμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ ρεβίθια ξερά, μουλιασμένα όλο το βράδυ και βρασμένα σε μπόλικο νερό.
  • 2 κ.γ harissa (καυτερή σάλτσα ντομάτας)
  • 50 ml ούζο
  • 1 κύβο κοτόπουλο διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • ¼ της κούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • φέτες λεμονιού για σερβίρισμα (προαιρετικά)

  Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο και τα αλείφουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180  βαθμούς. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπορεί να μπαίνει και στο φούρνο (να μην έχει πλαστικά χερούλια) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα στο τηγάνι σε δόσεις. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα απ'έξω μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Από τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι , τα αφαιρούμε όλα. Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.Βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο, 1 καλή πρέζα ζάχαρη, το ούζο και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε μέσα τα ρεβίθια, τη harissa και το ζωμό. Προσθέτουμε ακόμα 1 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω μέσα στα ρεβίθια και το τηγάνι το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά . Ρίχνουμε μαϊντανό από πάνω και σερβίρουμε με τις φέτες λεμόνι .  

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Pin It