Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά αλάτι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου        

Pin It