Η μακαρονάδα του ανυπόμονου!

Η μακαρονάδα του ανυπόμονου!

Υλικά:  

1 πακέτο (500γρ.) σπαγγέτι ή λιγγουίνι ή ταλιατέλλες

αλάτι

240γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, χωρίς τα σπόρια τους

1 τρυφερή πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

1 χουφτίτσα φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού και λίγα ακόμα για γαρνίρισμα λίγη φρέσκια ή ξερή ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 125ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών (κατά βούληση)

Ακατεύουμε όλα τα υλικά της σε ένα βαθύ μπολ, μαζί και το ελαιόλαδο φυσικά. Τη βάζουμε στο ψυγείο για όσο χρόνο έχουμε. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται επιπλέον αλάτι (η κάπαρη) Αυτά συμβαίνουν όσο βράζουν τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε σε χορταστική, βαθιά γαβάθα με την ωμή σάλτσα. Τυρί δεν ενδείκνυται, αλλά ποιος αντέχει να μη βάλει; Τι θα λέγατε για τρίμματα φέτας λόγου χάρη; Στο τέλος, λίγα φύλλα βασιλικού στην επιφάνεις του λοφίσκου. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "η μακαρονάδα της Πέμπτης" της Αναστασίας Λαμπρία  

Pin It