Η κολοκυθόπιτα γίνεται κέικ για το γραφείο

Υλικά για ένα ταψί:

  • 1300 γρ κολοκύθια ( 4 μεγάλα )
  • 2 αυγά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ τσαγιού φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής άλεσης.
  • 200 γρ τυρί φέτα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 φλιτζ ελαιόλαδο
  • 1κ.γ φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ αποξηραμένο δυόσμο
  • Λίγο αλάτι

Τρίβετε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 1 ώρα. Τα στύβουμε δυνατά με το χέρι μας, για να φύγει το νερό που συγκρατούν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο κολοκύθι, τα κρεμμύδια, το τυρί, τα αυγά, το δυόσμο, τη φρυγανιά ή το αλεύρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν το τυρί δεν είναι πολύ αλμυρό μπορείτε να προσθέσετε αλάτι. Λαδώνουμε ελαφριά ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (σε αντίσταση όχι αέρα) στους 180ο βαθμούς για 30-45 λεπτά. Ευχαριστούμε θερμά τη μαμά Ντόρα για τη συνταγή της. Χριστίνα Μαλανδράκη

Pin It