Γαριδομακαρονάδα με ούζο, πιπεριές και πάπρικα

γαριδομακαρονάδα, συνταγή

Υλικά

  • 8 γαρίδες
  • 240 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κουτ.γλ. πάπρικα
  • 100 ml. Λευκό κρασί
  • 100 ml. ούζο
  • Αλάτι-Πιπέρι

  Εκτέλεση Βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 15 λεπτά και κρατάμε το ζουμί αφού το σουρώνουμε Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κρεμμύδια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και ανακατεύουμε Προσθέτουμε γαρίδες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά Σβήνουμε με κρασί κι αφήνουμε για 2 λεπτά Προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά Προσθέτουμε το ζουμί από τις γαρίδες Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε   Καλή όρεξη!!   Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη  

Pin It