Βραστά Λαχανικά Με Σάλτσα Φέτας

Διαιτητικές Συνταγές, Βραστά Λαχανικά, Δίαιτα, Μαγειρική

Υλικά:

200 γραμ κουνουπίδι

200 γραμ μπρόκολο

2 πράσα

200 γραμ ψαχνό κίτρινης κολοκύθας

100 γραμ φρέσκα μανιτάρια για τη σάλτσα

200 γραμ σκληρή φέτα

50 γραμ τυρί φιλαδέλφεια

4 κουτ σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουτ γλυκού πάπρικα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα της κολοκύθας και του μανιταριού

Εκτέλεση: Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τη σάλτσα. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί φιλαδέλφεια, τη κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι, τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο υγρό. Το αφήνετε να περιμένει. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάτε για 10 λεπτά το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα 2 πράσα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε τη κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους και τα μανιτάρια μέσα σε ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σκορπάτε πάνω από τα βραστά λαχανικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα φέτας και πασπαλίζετε με τη γλυκιά πάπρικα.

Σχόλιο Κλινικού Διαιτολόγου - Διατροφολόγου  Πέτσιου Δημήτριου: ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Ανά μερίδα: Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 355, Πρωτεΐνες (g): 8,2, Υδατάνθρακες (g): 12, Λίπη (g): 31,8, εκ των οποίων μονοακόρεστα, λιπαρά οξέα 15,9g, Φυτικές Ίνες (g): 2,6, Νιασίνη (mg): 1,6, Φολικό οξύ (μg): 73, Βιτ. C (mg): 52,8, Βιτ. A (μg): 387,2, Ασβέστιο(mg): 224,9, Μαγνήσιο (mg): 33,1, Σίδηρος (mg): 1,6, Ψευδάργυρος (mg): 1,6, Κάλιο (mg): 409,5 Το μπρόκολο και το κουνουπίδι σύμφωνα με μελέτες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Ιδιαίτερα το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και καροτενοειδή, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Η περιεκτικότητά του σε ινδόλη και σουλφοραφάνη έχει συνδεθεί με την προστασία που αυτό παρέχει κατά του καρκίνου του μαστού και του στομάχου, αντίστοιχα. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη.  

Πηγή: http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=6&syntagi_id=505 

Pin It