Άλειμμα πραλίνας χωρίς ζαχαρούχο και κρέμα γάλακτος

images

Τι χρειαζόμαστε:

  • 40 γρ. αμύγδαλα
  • 160 γρ. φουντούκια
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 60 γρ. γάλα σε σκόνη (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Regilait, συνήθως)
  • 40 γρ. μέλι
  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 140 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  2. Στο μεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα πλήρες, την σκόνη και το μέλι και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις βράσει, κλείστε την φωτιά.
  3. Βγάλτε τους ξηρούς καρπούς από τον φούρνο και αλέστε τους σε ένα μπλέντερ όσο πιο καλά μπορείτε.
  4. Λιώστε τις σοκολάτες.
  5. Σε ένα ευρύχωρο μπλέντερ βάλτε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, το μείγμα του γάλακτος και τις λιωμένες σοκολάτες και αλέστε τα καλά. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε ένα βάζο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν βγάλετε το άλειμμα από το μπλέντερ, θα είναι πολύ υγρό. Αφήστε το να κρυώσει και θα πήξει. Η σκόνη γάλακτος έχει πολλά κομπάκια και σας προτείνω να την αλέσετε, ώστε να γίνει σκόνη. Αν σας κάτσει στην κατσαρόλα, μην ξύσετε τον πάτο της, αδειάστε το σε ένα μπολ το μείγμα πηγή : http://www.sintagespareas.gr

Pin It