Το ανοσοποιητικό σου σύστημα περνάει κρίση… Ενίσχυσέ το!!!!

γριπη, κρυωμα, ανοσοποιητικό σύστημα, διατροφήΟι γιορτές των Χριστουγέννων καταφτάνουν. Είμαι σίγουρη πως το μόνο που δε θέλεις είναι να είσαι κρυωμένος ή ακόμα χειρότερα κρεβατωμένος. Φρόντισε τον εαυτό σου! Πρόσεξε τη διατροφή σου για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

 

Πως θα το επιτύχουμε αυτό? Ο οργανισμός σου χρειάζεται σωστά καύσιμα!

Λέμε ΝΑΙ στα ‘’καλά’’ λιπαρά.  Τροφές πλούσιες σε ‘’κακά’’ λιπαρά φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο μολύνσεων, τα καλά λιπαρά όμως μειώνουν τη φλεγμονή. Επιλέγουμε λοιπόν, καλές πηγές λίπους που είναι απαραίτητες για την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Δεν ξεχνάμε τα λιπαρά ψάρια και τους ξηρούς καρπούς!! Επιλέγουμε γιαούρτι, περιέχει προβιοτικά που ενισχύει την ανοσολογική άμυνα του εντέρου. Πρόσληψη όλων των βιταμινών και των ανόργανων αλάτων. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Καταναλώστε τα άφοβα, βοηθάνε παντού!!!

Τέλος καταναλώστε υγρά! Ενυδατωμένος οργανισμός σημαίνει υγιής οργανισμός. Ενισχύουν τα σκευάσματα βιταμινών το ανοσοποιητικό σύστημα? Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα βιταμινών δεν ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε άτομα που είναι υγιή και τρέφονται σωστά.    Πηγή eufic.org

Φανή Ρούσσου
Διατροφολόγος: Φανή Ρούσσου
Γεννήθηκα στην Πρωτεύουσα το 1985 αλλά ποτέ δεν ένιωσα Αθηναία, μιας και η νησιωτική (Πάρος – Νάξος) καταγωγή μου με κέρδισε από μικρή. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στα Άνω Λιόσια όπου μένω μέχρι σήμερα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις με έστειλαν το 2004 στη Σητεία της Κρήτης, για να αποφοιτήσω ως Διαιτολόγος . Έκτοτε εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κάνοντας εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία και παρακολουθώντας από κοντά τις διατροφικές εξελίξεις.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Φανή Ρούσσου καλέστε στο 6979448632 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού