Στη διατροφή 'κρύβεται' η ομορφιά….

Στη διατροφή 'κρύβεται' η ομορφιά….

 Έχετε σκεφτεί πότε ότι η λέξη διατροφή είναι αναγραμματισμός του ονόματος Αφροδίτη ( θεά της ομορφιάς ); Τίποτα δεν είναι τυχαίο , αφού η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας. Ένας υγιής ( σωματικά και ψυχικά ) οργανισμός είναι ένας οργανισμός γεμάτος ενέργεια και αυτό σίγουρα βγαίνει προς τα έξω. Γίνεται κατανοητό πως οι λόγοι για να τρεφόμαστε σωστά είναι πολλοί και σημαντικοί. Το σώμα μας είναι μια μηχανή που χρειάζεται φροντίδα , ξεκούραση και ενέργεια.

Θα βάζατε στο αυτοκίνητο σας βενζίνη αμφιβόλου ποιότητας ; Όχι !!! Γιατί να το κάνετε με τις λάθος επιλογές τροφίμων στον οργανισμό σας ; Θα βάζατε τα παιδία σας σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει κάνει service  για να τα πάτε βόλτα; Όχι!!! Γιατί λοιπόν δεν φροντίζετε τον οργανισμό σας ώστε και υγιείς να είστε αλλά και σωστά διατροφικά πρότυπα για εκείνα ; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να ακούγεται να γίνει αυτό στην πράξη.  Θέληση , ενημέρωση και σωστή οργάνωση και θα έχετε κάνει ένα σπουδαίο δώρο σε εσάς και στους γύρω σας. Ξεκινήστε από σήμερα κιόλας !!!!

Πείτε "ναι" σε :

  • Φρούτα και λαχανικά εποχής : χαρίζουν βιταμίνες που βοηθούν και στην υγεία και στη καλυτέρευση της εικόνας μας αφού μας βοηθούν να έχουμε λαμπερό δέρμα και μαλλιά. Φροντίστε να τα ξεπλένετε καλά πριν τη κατανάλωση τους με μυλόξιδο ή χοντρό αλάτι ώστε να απομακρυνθούν βλαβεροί μικροοργανισμοί.
  • Νερό : Η αφυδάτωση ευθύνεται και για διάφορα προβλήματα υγείας αλλά και για θαμπή επιδερμίδα
  • Άσκηση : τα οφέλη πολλά !!! βοηθά στην ομαλή λειτουργία του εντέρου , στην μείωση του λίπους , στην έγκριση ορμονών που σχετίζονται με την ευτυχία  και άλλα πολλά . Μισή ώρα την μέρα όλοι έχουμε για να διαθέσουμε στον εαυτό μας
  • Σπιτικά εδέσματα : ότι έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας είναι σίγουρα καλύτερα από τα αντίστοιχα του εμπορίου. Ποιοτικά και νόστιμα!!!

Πείτε "όχι" σε :

  • Αλάτι : αντικαταστήστε το μυρωδικά και μπαχαρικά. Το αλάτι βρίσκεται παντού ( ψωμί , τυποποιημένα προϊόντα , κ.ά ) άρα μπορούμε να περιορίσουμε το επιπλέον αλάτι . Η υπερβολική κατανάλωση αλάτιου ευθύνεται για τυχόν κατακρατήσεις υγρών.
  • Ζάχαρη : προσθέστε μέλι αντί ζάχαρης σε ένα ρόφημα ( πχ τσάι ) σίγουρα θα γλυκαθείτε το ίδιο με πιο φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε καστανή ή μαύρη ζάχαρη που έχει υποστεί λιγότερο επεξεργασία συγκριτικά με την λευκή. Ένα γλυκό την εβδομάδα ( κατά προτίμηση σπιτικό ) είναι αρκετό για να γλυκαθείτε  χωρίς να υποβαθμίσετε την υγεία και τη σιλουέτα σας.
  • Αλκοόλ : περιττές θερμίδες που προσφέρουν λίπος στον οργανισμό . Προκαλεί  αφυδάτωση με  αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Παν μέτρον άριστον  λοιπόν… Ένα ποτηράκι μπύρα ή κρασί μπορούν να έχουν θέση σε μια έξοδο , αλλά η καλή παρέα και η καλή διάθεση είναι αυτά που μας κάνουν να περνάμε καλά και όχι οι αλκοολικοί βαθμοί που έχει ένα πότο.
  • Κακή ποιότητα ύπνου : η αποκατάσταση των ορμονών γίνεται τις βραδινές ώρες άρα άτομα που δεν κοιμούνται επιβαρύνουν τον οργασμό τους . Ο ποιοτικός ύπνος συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και κατ’ επέκταση στην υγεία του. Η αϋπνία συμβάλει επίσης και στην παραπανίσια εναπόθεση λίπους στον οργανισμό και αυτό επηρεάζει και την υγεία μας και το νούμερο της ζυγαριάς

  Μάθετε να φροντίζετε τον οργανισμό σας, σας αξίζει!!!!!!!!    

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού