Σοκολατένιο μαύρισμα; Εχουμε τη λύση!

mayrismaΗ θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει  για τα καλά και η αντίστροφη μέτρηση για τις πολυαναμενώμενες μέρες του καλοκαιριού άρχισε! Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τις εξορμήσεις μας στις παραλίες και φυσικά θα πρέπει οι ηλιόλουστες και ζεστές μέρες να μας βρουν καθόλα έτοιμους!

Ένα από τα πρώτα θέματα που μας απασχολούν είναι αυτό του μαυρίσματός μας. Πολύς λόγος έχει γίνει για τους κινδύνους του ήλιου και ναι μεν είμαστε επιφυλακτικοί όσον αφορά τις ώρες που κάνουμε ηλιοθεραπεία, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουμε και ένα ομοιόμορφο  και σοκολατένιο μαύρισμα. Πως μπορούμε μέσω της διατροφής να ενισχύσουμε την έκκριση της μελανίνης μας;  

Β-καροτίνη : διεγείρει την παραγωγή μελανίνης και έτσι βοηθάει ιδιαίτερα τη διαδικασία του μαυρίσματος. Επίσης ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και προφυλάσσει από την ξηροδερμία που προκαλεί ο ήλιος. Τρόφιμα πλούσια σε β-καροτίνη είναι τα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα φρούτα, το μάνγκο, το πεπόνι, η γλυκοπατάτα.

βιταμίνες του συμπλέγματος Β : βοηθούν επίσης στην παραγωγή της μελανίνης και στο ομοιόμορφο μαύρισμα. Βρίσκονται στα  δημητριακά ολικής αλέσεως, κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα  και φρούτα,  λαχανικά.

Βιταμίνη C : Περιορίζει τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Βρίσκεται σε πολλά φρούτα όπως τα πορτοκάλια, λεμόνια,  ακτινίδια,  φράουλες, σταφύλια και σε λαχανικά όπως πιπεριές και ντομάτες . Αυτό που θα ευχηθούμε είναι ένα υπέροχο καλοκαίρι σε όλους, απολαυστικές και χαλαρωτικές εξορμήσεις, υπέροχο μαύρισμα, πάντα με προσοχή και σύνεση!   Χριστίνα Μαλανδράκη      

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It