Ιταλικό φαγητό χωρίς φόβο… Η διατροφή συνεχίζεται!

Ιταλικό φαγητό χωρίς φόβο… Η διατροφή συνεχίζεται!

Εδώ και μερικές ημέρες ένα πρόγραμμα διατροφής βρίσκεται ήδη στα χέρια μας.  Είμαστε αποφασισμένοι πως αυτή τη φορά θα τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τις συμβουλές του ειδικού.

 

Το ψυγείο είναι γεμάτο χρώμα από φρούτα και λαχανικά, οι πειρασμοί από το Πάσχα απομακρύνθηκαν όλοι μαζί και εμείς νιώθουμε  πιο αποφασισμένοι από κάθε άλλη φορά. Κάπου εκεί εμφανίζεται η πρόσκληση για δείπνο σε Ιταλικό εστιατόριο… Και τώρα? Καταρχήν ψυχραιμία! Δεν χρειάζεται να μένουμε νηστικοί όλη ημέρα. Ξεκινάμε κανονικά το πρόγραμμα μας με πρωινό και στη συνέχεια το δεκατιανό μας γεύμα.

Το μεσημέρι τρώμε μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άπαχο κρέας και μια λεπτή φέτα ψωμί. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα διατροφής μέχρι και το απογευματινό γεύμα. Αποφεύγουμε πάση θυσία να φτάσουμε στο εστιατόριο με άδειο στομάχι. Έτσι θα φάμε περισσότερο γιατί θα πεινάμε περισσότερο. Καλό είναι να περιοριστούμε στην μερίδα μας όμως αν οι πειρασμοί είναι πολλοί και εμείς αδύναμοι να αντισταθούμε μπορούμε να τους μοιραστούμε με την παρέα μας.

Από μια οικογενειακή πίτσα 2-3 κομμάτια είναι αρκετά για να χορτάσουμε. Στη θέση των αλλαντικών βάζουμε λαχανικά. Προτιμούμε κόκκινες σάλτσες και 2-3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο. Γενικά αποφεύγουμε ροζέ ή λευκές σάλτσες γιατί περιέχουν κρέμα γάλακτος και βούτυρο. Τέλος συνοδεύουμε πάντα το γεύμα μας με σαλάτα, τρώμε αργά, μασώντας καλά και απολαμβάνοντας της συντροφιά της παρέας μας χωρίς τύψεις και ενοχές.

Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού