Η Tάση Tης Eποχής…  «Kαλό Mου Tαπεράκι»!

Η Tάση Tης Eποχής… «Kαλό Mου Tαπεράκι»!

Τάπερ (το )[άκλ..] πλαστικό δοχείο με σκέπασμα που κλείνει ερμητικά για τη φύλαξη και μεταφορά τροφίμων: to ~ με τα κεφτεδάκια – (υποκ.) ταπεράκι (tο) {ΕΤΥΜ.<αγγλ. Tupper(ware). < oν Αμερικάνου επιχειρηματία}.

Έκανε την επανεμφάνιση του τα τελευταία χρόνια και έκλεψε την παράσταση σε κάθε κουζίνα γραφείου αποκτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας. Τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα, στη κουζίνα κάθε εργασιακού χώρου, συναντάς μικρά χρωματιστά βουνά από τάπερ.

Τα οφέλη είναι πολλά, εκτός από το οικονομικό, η διατροφική αξία του σπιτικού φαγητού είναι η μέγιστη συγκριτικά με κάθε είδους έτοιμο φαγητό. Πως όμως μπορείς να κάνεις το τάπερ σου ξεχωριστό και να το εντάξεις στο πρόγραμμα διατροφής σου?

  • Διάλεξε να είναι ελαφρύ, να κλείνει αεροστεγώς και να υπάρχει κάποιο διαχωριστικό εντός του. Έτσι θα πετύχεις εύκολη μεταφορά διαφορετικών υλικών χωρίς δυσάρεστα ατυχήματα. Τα μακαρόνια και τα όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια ) γίνονται εύκολες πεντανόστιμες σαλάτες μαζί με χοντροκομμένο μαρούλι και ψητά λαχανικά. Τα βραστά καρότα και τα κολοκύθια αποτελούν την ιδανική σαλάτα, καθώς δεν αλλοιώνονται όση ώρα και αν περάσει.
  • Το χθεσινό ψητό η μαγειρευτό φαγητό ειδικά αν είναι κρέας ή ψάρι μεταφέρονται εύκολα. Αν μαγειρεύετε 1-2 φορές την εβδομάδα μπορείτε να προετοιμάζετε τα τάπερ σας στο ψυγείο για εξοικονόμηση χρόνου.
  • Αραβικές πίτες και σπιτικά σάντουιτς με τυρί χαμηλό σε λιπαρά και λαχανικά. Ένα κομμάτι σπιτικό κέικ, μια σπιτική μπάρα δημητριακών, σακουλάκια μιας χρήσεως με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς που τρώγονται σκέτα αλλά μπαίνουν και σε γιαούρτι μαζί με μέλι σε μερίδες, μπορούν να μας γεμίζουν με την απαραίτητη ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες.
  • Μια φρουτοσαλάτα, ένα μικρό παστέλι ή λίγη σοκολάτας υγείας θα μας τονώσουν χαρίζοντας μας τη γλυκιά τους γεύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη οργάνωση και συνέπεια στη δημιουργία λίστας όλων των απαραίτητων τροφίμων από την αγορά, ώστε να μες την εβδομάδα να μη μας λείψει τα τίποτα που θα μας αποσπάσει από το πρόγραμμα μας.
Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού