Γνωστοί τρόποι μαγειρέματος, εναλλακτικές προτάσεις!

cooking-in-small-kitchen

 

Στο φούρνο…

  • Γλυκοπατάτες ή πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες αλειμμένες ελαφρώς με ελαιόλαδο, πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι. Μία εναλλακτική πρόταση για υγιεινά τσιπς.
  • Κίτρινη κολοκύθα ψεκασμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με λίγη κανέλλα. Ιδιαίτερη και ελαφρώς γλυκιά γεύση.
  • Πατάτες κομμένες στη μέση με γέμιση από μπρόκολο και λίγο τριμμένο τυρί. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για το κρέας μας.

  Βράσιμο..

  • Κόβουμε σε κύβους ντομάτες και τις βράζουμε μέσα σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Προσθέτουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας και δημιουργούμε μία υπέροχη ντοματόσουπα.
  • Βράζουμε μήλα μέσα σε φρέσκο χυμό από λεμόνι. Προσθέτουμε κανέλλα κατά το βρασμό. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.
  • Κυβάκια λαχανικών με βάση τη λαχανίδα. Πρόσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε.

  Στον ατμό…

  • Οποιοδήποτε αγαπημένο λαχανικό με χυμό και φλούδες εσπεριδοειδών για να δημιουργήσουμε έντονη γεύση. Δοκιμάστε το με σπανάκι και χυμό λεμονιού, μπρόκολο με πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ με καρότα.
  • Μείγμα λαχανικών με μυρωδικά. Σερβίρετε πάνω σε κους κους.
  • Λάχανο με κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  • Φασολάκια πράσινα με ψιλοκκομένο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο.

  Τσιγάρισμα…

  • Τοποθετούμε φέτες από μήλο και αχλάδι σε ένα τηγάνι με λίγη μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα και φλούδες πορτοκαλιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σαν φρουτώδες επιδόρπιο.
  • Σπανάκι με σκόρδο και ελαιόλαδο.
  • Ποικιλία από χρωματιστές πιπεριές και κρεμμύδι τσιγαρισμένα σε ελαιόλαδο. Σερβίρεται σαν γαρνιτούρα.

      Πηγή φωτογραφίας : www.neolaia.gr, τελευταία επίσκεψη 23/11, 12.51

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It