O Γλυκάνισος πέρα από το Τσίπουρο…

Ο Γλυκάνισος Πέρα Από Το Τσίπουρο Η λατινική ονομασία του γλυκάνισου είναι Pimpinella anisum (Πιμπινέλλα το άνισο). Δεν έχουμε μεγάλη καλλιέργεια  του στην Ελλάδα. Οι σπόροι του έχουν αρωματικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

 

O γλυκάνισος χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, τη φαρμακοποιία, τη ποτοποιία και τη μυροποιία. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης πίστευε ότι ο γλυκάνισος βοηθά στο φτέρνισμα. 

Ο Πλίνιος ανέφερε καταπραϋντική δράση σε στομαχικά προβλήματα. Οι Ρωμαίοι πρόσθεταν γλυκάνισο σε γλυκό που σέρβιραν  μετά το γεύμα για να διευκολύνουν  την πέψη. Στην Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος.  Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν για καθαρή αναπνοή και για να αντιμετωπίσουν το φούσκωμα.

Άγγλοι το συστήνουν για το λόξιγκα, τον πονοκέφαλο και το άσθμα. Οι Κρήτες έδιναν αφέψημα γλυκάνισου στα βρέφη για τους κολικούς πόνους ενώ το χρησιμοποιούσαν και για φτιάξουν ούζο από τη ρακή. Πηγή: http://www.herb.gr, τελ. επίσκεψη 02/03/2015,ώρα 07.30

Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It