4 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το κακάο

 Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για αυτό ; Τι  προσφέρει στον οργανισμό ;

 

  • το ζεστό κακάο μπορεί να μας βοηθά να σκεφτόμαστε καλύτερα, καθώς τα φλαβονοειδή, που υπάρχουν σε αυτό ,αυξάνουν τη ροή του αίματος και τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο
  • το κακάο (1 κούπα) έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από το κόκκινο κρασί (1 ποτήρι), τριπλάσια από το πράσινο τσάι (1 φλιτζάνι) και πενταπλάσια από το μαύρο τσάι (1 φλιτζάνι).
  • Το κακάο περιέχει επίσης αρκετό μαγνήσιο, το οποίο προστατεύει την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα οστά, τους μύες και το αίμα, καθώς επίσης σίδηρο και βιταμίνη C. Χάρη στο μαγνήσιο και στο φώσφορο και την ουσία θεοβρωμίνη, το κακάο μπορεί και διώχνει την κούραση , την υπνηλία και βελτιώνει  τη διάθεση
  • Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία καθώς η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης.

Λέμε ναι στο κακάο αρκεί να καταναλώνεται με μετρό και χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη ή κάποιο υποκατάστατο της. Αγγελική Παπά

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It