Σπόροι οι Λατίνοι!!! Chia Seeds...

Σπόροι οι Λατίνοι!!! Chia Seeds...  Oι σπόροι Chia λαμβάνονται από ένα ανθοφόρο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Παρόλο που κατάγονται από τη Νότια Αμερική, τα τελευταία χρόνια μετανάστευσαν έως τις χώρες της Ευρώπης.

Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε ασβέστιο και μπορούν να καταναλωθούν από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Δεν περιέχουν γλουτένη και έτσι είναι ιδανικοί για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων γι’ αυτό είναι ευεργετικοί για ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ.

Έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την αρτηριακή πίεση, είναι πλούσιοι σε Ω-3 λιπαρά οξέα και περιέχουν μεθειονίνη και κυστεϊνη, δύο από τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα.

Οι σπόροι καταναλώνονται σε μορφή gel αφού αλεσθούν και ανακατευτούν με νερό. Έγκυες και θηλάζουσες χρειάζεται να συμβουλευτούν τον ιατρό τους πριν εντάξουν τους σπόρους στη διατροφή τους. Σύμφωνα με την USDA, 1 μερίδα των 28 γρ περιέχει: 11 gr φυτικών ινών. 4 gr πρωτεϊνης 9 gr λίπους 5 mgr νατρίου Ενώ καλύπτει το 27% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φωσφόρου,  το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου και το 18% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου  

Πηγή: USDA SR-21 Nutrient Data (2010).”Nutrition facts for dried chia seeds, one ounce”. Conde Nast, Nutrition Data.Guevara-Cruz M, et all. A Dietary Pattern Including Nopal, Chia Seed, Soy Protein, and Oat Reduces Serum          Triglycerides and Glucose Intolerance in Patients with Metabolic Syndrome. J. Nutr. 2012;142:64-69

Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού