Μπύρα...το δροσερό ποτό

beer-1Η μπύρα και στην ελληνική ζύθος, αποτελεί ένα πολύ κοινό αλκοολούχο ποτό. Κύρια συστατικά της είναι το νερό , η βύνη (συνήθως από κριθάρι) και ο λυκίσκος , ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης . Υπάρχουν διαφορά είδη μπύρας ( Ale , Lager,Draft ) και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα  αλκοολούχα ποτά.

Γύρω από το όνομα της  υπάρχει ο μύθος ότι παχαίνει και ότι προκαλεί κοιλιά.   Η αλήθεια είναι, πως η μπύρα δεν περιέχει καθόλου λίπος και η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Επίσης, περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με άλλα ποτά και αν καταναλώνεται με μέτρο δεν παχαίνει.  H μπίρα προκαλεί φούσκωμα, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει. Λέμε ναι σε ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας αφού το ποσοστό της σε αλκοόλ( που ευθύνεται  για την αύξηση λίπους ) είναι χαμηλό ( 5 % ) .  

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΠΙΡΑΣ ΑΝΑ 330 ml

Eνέργεια:.........................................135

θερμίδες Πρωτεΐνες: .......................................0,91 γρ.

Yδατάνθρακες:.................................12,8 γρ.

Λιπαρά:............................................0

Φυτικές ίνες:....................................0

Αγγελική Παπά
Διατροφολόγος: Αγγελική Παπά
Γεννήθηκα Σεπτέμβριο του 1986 στο Μαρούσι. Μεγάλωσα στον Ταύρο όπου και κατοικώ ως σήμερα. Το 2005 βρέθηκα στη Σητεία Κρήτης για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και εθελοντικές δράσεις με θέμα τη διατροφή.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Αγγελική Παπά καλέστε στο 6947856688 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It