Κινόα

kinoaΗ κινόα ή κουϊνόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε διάφορα χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο και μπλε. Ανήκει στα ψευτοδημητριακά και προέρχεται από τη Νότια Αμερική.

Σήμερα χαίρει υψηλής εκτίμησης για τη διατροφική της αξία και τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν κατατάξει ως υπερτροφή για τη ν υψηλή περιεκτικότητα της σε πρωτεΐνη (13%). Το αξιοσημείωτο είναι ότι χρειαζόμαστε λιγότερη πρωτεΐνη κινόα από ότι πρωτεΐνη σιταριού για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος η κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μία καλή πηγή φυτικών ινών. Επιπλέον περιέχει ω3 λιπαρά, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Τέλος δεν περιέχει γλουτένη. Είναι μία εξαιρετική τροφή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως συστατικό για να φτιάξουμε σαλάτα ( όπως το ταμπουλέ), ή ως συνοδευτικό αντί για ρύζι ή ζυμαρικά.

πηγή: wikipedia.gr

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It