Γλυκιά Mου Στέβια!!!

Γλυκιά Mου Στέβια!!!Η στέβια είναι θάμνος ο οποίος πήρε το όνομα του από τον Ελβετό βοτανολόγο Moisés Santiago Bertoni. Είναι βότανο που φυτρώνει ελεύθερα στην Κεντρική και Νότια Αμερική όπου και χρησιμοποιείται επί αιώνες ως παραδοσιακό γλυκαντικό σε τσάι και άλλα αφεψήματα.

Η στέβια περιέχει δύο κύρια συστατικά τη στεβιοσίδη και τη ρεμπαουδιοσίδη που αποδίδουν 200-300 φορές πιο γλυκιά γεύση σε σχέση με τη ζάχαρη. Συνεπώς μόνο μια μικρή ποσότητα της αρκεί για να έχουμε γλυκιά γεύση. Η στέβια δεν αποδίδει σημαντικές θερμίδες για αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος στη διαχείριση του σωματικού βάρους καθώς χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο ζάχαρης.  

Πηγή: http://www.eufic.org

Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It