Αλεύρι Από Παλιά...

Ψωμί, Αλεύρι ΖέαςΣτην Αρχαιότητα η Ζέα είχε εξέχουσα θέση και χρησιμοποιούνταν για τη διατροφή του στρατού, ώστε να είναι ικανοί και πνευματικά ανεπτυγμένοι! Αυτά στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Έπειτα ο Ελ. Βενιζέλος κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να το αποσύρει και για πολλά χρόνια ήταν σπάνιο έως δυσεύρετο.

Σιγά- σιγά αναπληρώνει το χαμένο έδαφος και συναντάται όλο πιο συχνά! Το Αλεύρι Ζέας βρίσκεται διατίθενται στην αγορά αναποφλοίωτο. Είναι ικανό να αντικαταστήσει πλήρως το αλεύρι σίτου από μόνο αλλά μπορεί και να αναμειχθεί με άλλους τύπους.

Είναι γευστικό και περιέχει 40% περισσότερο Μαγνήσιο. Έχει διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σχέση με άλλα αλεύρια και είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Συνεπώς βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στο αίσθημα του κορεσμού.  

Πηγή: http://www.paradosiako-padopoleio.gr/gr_prod_alevri_zeas.php Φωτογραφία: https://www.pinterest.com/pin/318137161148402386/ τελ. Επίσκεψη 14/05, ώρα:09.40

Δήμητρα Δρίτσα
Διατροφολόγος: Δήμητρα Δρίτσα
Γεννήθηκα το Μάρτιο του 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Λίγο μετά το τέλος του λυκείου βρέθηκα να σπουδάζω στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι Σητείας Κρήτης και το ταξίδι στη Διατροφή ξεκινά… Έκτοτε εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ενώ παράλληλα δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες διατροφής.



Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Δήμητρα Δρίτσα καλέστε στο 6988712998 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It

Θέλετε νέο σώμα, καλύτερη ψυχολογία και λιγότερα κιλά;

Είμαστε εδώ για εσάς!

Κλείστε Ραντεβού