Αβοκάντο... το παρεξηγημένο!

Το αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε κάλιο, σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη K, αλλά και E η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι θα λέγαμε κάπως παρεξηγημένο λόγω της λιπαρής υφής του. Άδικα βέβαια καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης, αυξάνοντας ταυτόχρονα την HDL «καλή» χοληστερόλη, καθώς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Χριστίνα Μαλανδράκη
Διατροφολόγος: Χριστίνα Μαλανδράκη
Γεννήθηκα το Μάιο του 1986. Μεγάλωσα και κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα. Με καταγωγή από την Κρήτη δεν θα μπορούσα να μην αγαπήσω τη Σητεία όπου και σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποιώ μετεκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από τον τομέα διατροφής. Σήμερα εργάζομαι ως επαγγελματίας Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Για επικοινωνία με τη διατροφολόγο Χριστίνα Μαλανδράκη καλέστε στο 6944204326 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Pin It